Home
Menu eindejaar
Welkom
Historiek
Een gouden Oscar
Assortiment
Vleeswaren
Opendeurdag
Offerte
Foto's
De Breydelzoon
Ons personeel
Kerstmarkt
Milieuvriendelijkheid
Wegbeschrijving
Feedback & FAQ
Openingsuren

Contact


Visite en français

Bezoek in het nederlands

Om een Gouden Oscar te verdienen, moet je hard werken.

Als de slagerij St-Anne van de Landuyts het zo goed doet in internationale wedstrijden is dat natuurlijk geen toeval. We zitten al 4 generaties goed in 't vlees, letterlijk dan. De stiel en de liefde voor het beroep worden bij ons van vader op zoon Landuyt doorgegeven.

Een slagerszoon van de buiten.
Het begon allemaal in Oedelem, waar de overgrootvader van Jurgen Landuyt reizend veehandelaar was. Hij ging in de streek vee kopen bij de boeren, stapte ermee op de trein naar Anderlecht en ging het daar verkopen.

Zijn zoon Marcel, Jürgens grootvader dus, begon in 1930 een eigen slachthuis in Oedelem. Daar pal naast hield hij ook een winkeltje, dat echter alleen open was vlak na de slacht.

Het Oedelemse slachthuis boerde goed, zodat de Landuyts later zelfs vlees gingen exporteren. Dat winkeltje, dat later een echte slagerij werd, heeft nog bestaan tot 1980.

Marcels zoon Marc wou z'n geluk in de hoofdstad pro- beren. Hij kwam in 1961 in de slagerij St-Anne. Toen hij in Brussel arriveerde sprak hij nauwelijks Frans, hij heeft het allemaal al doende moeten leren. Van z'n vak had hij echter genoeg verstand, en de winkel was al snel goed beklant. In het slachthuis waar hij opgroeide moest hij als tienjarige knaap immers al mee helpen slachten. En van dieren en hun vlees kent hij alles.

In 1980 kwam zijn zoon Jurgen bij hem in de zaak. Hij zette z'n klassieke humaniora stop om met een leercontract de stiel te leren. Zodra hij die in de vingers had, ging hij zich verder vervolmaken. Hij volgde allerlei opleidingen, van boekhouden tot traiteur en informatica. Hij vindt immers dat je altijd nog kan bijleren. Het is dus constant bijscholen, lezen, cursussen volgen, raad vragen. Om altijd maar beter en fijner te kunnen werken. En dat moet. De klanten eisen kwaliteit, en die wil Slagerij St-Anne kunnen garanderen.

Kwaliteit onder het mes.

Bij Slagerij St-Anne hanteren we heel strenge kwaliteitsnormen. Zowel voor onze leveranciers als voor onszelf. Het vlees dat bij ons over de toonbank gaat, moet het aller allerbeste zijn. Het rundsvlees kopen we al meer dan 15 jaar rechtstreeks bij dezelfde boer. In vertrouwen. Hij levert ons immers wat wij vragen. En dat is niet niks : bij elke levering eisen wij een attest dat de dieren waarvan het vlees afkomstig is op een natuurlijke manier werden gefokt en vetgemest. En dat dat vlees vrij is van hormonen, groeistimulatoren en antibiotica. Voor ons varkensvlees zijn we al even moeilijk. De varkens worden stuk voor stuk uitgezocht bij kleine boeren die maar op heel kleine schaal werken. En het resultaat is ernaar. Zo'n varkensvlees is heel verschillend van wat je gewoon bent. En ook het lamsvlees en kalfsvlees moet van de fijnste kwaliteit zijn. En dan de kippen. De enige kippen die bij ons binnen komen zijn in vrijheid gekweekte hoevekippen met een merk. Om helemaal zeker te zijn van wat we verkopen, gaan we nog een stap verder: we sturen zelf stalen naar een laboratorium voor onderzoek. En zoals gezegd zijn we ook streng voor onszelf. We zijn heel erg strikt wat de manier van werken betreft. Het vlees wordt bij ons gerespecteerd. Het wordt koud verwerkt, hygiënisch volgens de regels van de kunst. Zodat het langer goed blijft. En elke dag wordt de hele zaak gereinigd met een ontsmettend detergent.

Het resultaat van dat alles ?

We zijn er trots op: gezond vlees, dat lang vers blijft en erg lekker is.
Een andere specialiteit is onze traiteurdienst.

Er wordt niets aan het toeval overgelaten wat betreft kleur, smaak en afwerking. Jürgen brengt alles tot een goed eind volgens de grote regels der kookkunst.

Ze komen van ver om bij Slagerij St-Anne een lekker stuk vers vlees of een fijne ambachtelijk klaargemaakte vleesbereiding te kunnen kopen. We willen hen hierbij dan ook graag allemaal bedanken voor hun trouw en hun vertrouwen. Zij bewijzen dat het de moeite waard is om zoveel moeite te doen.

 

Last updated on 01/02/2005